לןגן

רוגלך שוקולד בצק עליםםם

מאת: שרון ברמוכה, פורסם: 09/08/2025 | 15:50

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. לפני הכל תכינו מראש את הסירופ סוכר שיצטנן

  3. לבשל על אש נמוכה סוכר ומים עד שהסוכר נמס

  4. לשים בצד עד שהרוגלך מוכן

  5. רוגלך:

  6. -מרדדים עם מעט קמח את בצק העלים למלבן (לא דק)

  7. -מורחים שכבה דקה של נוטלה על גבי הבצק ומקפלים לצורת ספר

  8. שליש לאמצע, השליש הנוסף מעליו

  9. *במידה והבצק מתחמם ניתן להכניס ל-10 דקות למקפיא לפני השלב הבא

  10. -מרדדים שנית למלבן (לא דק מדי)

  11. ומורחים שוב שכבה דקה של נוטלה

  12. סוגרים לצורת ספר ומרדדים שוב למלבן יחסית דק

  13. -את קצוות המלבן חותכים שיהיה סימטרי

  14. ויוצרים משולשים שווים

  15. -מגלגלים לצורך הרוגלך

  16. *שימו לב לא למתוח כמו בבצק שמרים רק לגלגל

  17. -מניחים בתבנית אפיה

  18. -אופים על 200 מעלות סביבות החצי שעה או עד קבלת צבע

  19. -לאחר אפיה מזגגים בסירופ סוכר

  20. הערות:

  21. *לא חובה לקפל פעמיים

  22. ניתן לעשות קיפול אחד

  23. *ניתן להשתמש בכל ממרח שתרצו