קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
אופן הכנה:
לפני הכל תכינו מראש את הסירופ סוכר שיצטנן
לבשל על אש נמוכה סוכר ומים עד שהסוכר נמס
לשים בצד עד שהרוגלך מוכן
רוגלך:
-מרדדים עם מעט קמח את בצק העלים למלבן (לא דק)
-מורחים שכבה דקה של נוטלה על גבי הבצק ומקפלים לצורת ספר
שליש לאמצע, השליש הנוסף מעליו
*במידה והבצק מתחמם ניתן להכניס ל-10 דקות למקפיא לפני השלב הבא
-מרדדים שנית למלבן (לא דק מדי)
ומורחים שוב שכבה דקה של נוטלה
סוגרים לצורת ספר ומרדדים שוב למלבן יחסית דק
-את קצוות המלבן חותכים שיהיה סימטרי
ויוצרים משולשים שווים
-מגלגלים לצורך הרוגלך
*שימו לב לא למתוח כמו בבצק שמרים רק לגלגל
-מניחים בתבנית אפיה
-אופים על 200 מעלות סביבות החצי שעה או עד קבלת צבע
-לאחר אפיה מזגגים בסירופ סוכר
הערות:
*לא חובה לקפל פעמיים
ניתן לעשות קיפול אחד
*ניתן להשתמש בכל ממרח שתרצו