לןגן

חמין (צ'ולנט) לשבת

מאת: הודיה , פורסם: 01/08/2025 | 13:31

תקציר המתכון: צ'ולנט אשכנזי עם טעמים מזרחיים, מתכון מנצח שכל אחד חייב לנסות.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקרמל

לחמין - צ'ולנט

אופן הכנה

  1. להכין את הקרמל -

  2. לשים את הסוכר בסיר ולחכות שיתחמם וימס כשהסוכר נמס ומתחיל להשחים ולבעבע (להזהר שלא יישרף!!!)

  3. לשפוך לסיר את המים החמים בזהירות,לחכות טיפה שימס הקרמל ולהעביר לצלחת עמוקה / קערית.

  4. לטגן את הבצל מעט ולאחר מכן לטגן את הבשר עם הבצל, להוציא את הבשר ולהעביר לצלחת.

  5. להוסיף לסיר את השעועית והתבלינים ולערבב כדקה, להוסיף את מי הקרמל,

  6. לסדר את הבשר בסיר בשכבה מעל השעועית ולסדר מעל את התפוחי אדמה והבטטה.

  7. לשים סילאן ולמלא את הסיר במים עד לגובה התפוחי אדמה,

  8. לבשל במשך חצי שעה על אש בינונית ואז להנמיך לאש הכי נמוכה,

  9. לפזר את הגריסים בשכבה אחידה להוסיף כוס ולהמשיך לבשל עד שהגריסים ספחו את הנוזלים.

  10. בהצלחה!

  11. הערות:

  12. המתכון מתאים לסיר קטן כ4 מנות.

  13. כמובן שניתן לשנות את כמות המצרכים לפי טעם אישי.

  14. יתכן ויהיה צורך בהוספת המים הכל לפי העניין.

  15. לפני שבת לחמם על אש נמוכה להוסיף מים לפי הצורך, ולהעביר לפלטה עד למחרת.