לןגן

חלה מתוקה בסגנון ויזניץ

מאת: הודיה , פורסם: 01/08/2025 | 13:09
חלה מתוקה בסגנון ויזניץ

תקציר המתכון: חלה מתוקה רכה וטעימה בטירוף, שכל אחד בשולחן ישמח לנגב איתה סלטים או דג של שבת...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה קמח שמרים וסוכר ולערבב, לשים את המים ולהתחיל ללוש,

  2. לאחר כמה דקות שמתקבל בצק להתחיל להוסיף את המרגרינה בחתיכות קטנות,

  3. להוסיף בכל פעם קצת עד שהמרגרינה נטמעת בבצק,

  4. את המלח כדאי לשים יחד עם המרגרינה זה יעזור גם בהטמעת המרגרינה,

  5. להמשיך ללוש לפחות 12-10 דקות.

  6. להתפיח כרבע שעה ואחמ"כ להוריד את האויר, להתפיח שוב כ-40-30 דק' ולחלק את הבצק לחלקים כפי כמות החלות הרצויה, (מ1 קילו יוצא שתי חלות גדולות בקליעה של 6, וזה אומר שצריך לחלק את הבצק ל12 חלקים), לתת מנוחה של רבע שעה, לרדד ולגלגל לרצועות ארוכות, לקלוע את החלה לכסות ולהתפיח לפחות 40 דק', להבריש את החלות בזהירות בביצה עם סילאן לפזר בנדיבות שומשום, להכניס לתנור על מצב טורבו 210 מעלות לכמה דקות עד שהחלות מתחילות לתפוס מעט צבע, להחליף את המצב לעליון תחתון ולהנמיך את החום ל190 מעלות, לאפות עד שהחלות שחומות היטב! בתאבון!