לןגן

סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש

מאת: איציק שלמה, פורסם: 30/07/2025 | 14:02
סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

  2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

  3. בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.

  4. מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.

  5. מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.

  6. מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי,חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.

  7. מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.