לןגן

דגים לשבת

מאת: מרב ליסובסקי, פורסם: 19/07/2025 | 08:32
דגים לשבת

תקציר המתכון: מושלם

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב:

  2. בסיר שטוח ורחב שימי שמן, הוסיפי את השום, הפלפל החריף, והפלפל האדום. טגני מעט עד שהשום מתחיל להזהיב.

  3. הוסיפי את הפפריקה, הכמון, הכורכום ורסק העגבניות – ערבבי היטב.

  4. הוסיפי את העגבניות המגורדות, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל – ובשלי כמה דקות על להבה בינונית.

  5. הוסיפי מים רותחים ותני לזה לרתוח 5-7 דקות.

  6. 2. הוספת הדגים:

  7. סדרי את פרוסות הדג בזהירות בתוך הרוטב, כסי מעט עם הרוטב בעדינות מעל הדגים.

  8. אם רוצים – פזרי מעל פרוסות לימון.

  9. כסי ובשלי על להבה בינונית-נמוכה כ-30 דקות, עד שהדג רך והרוטב מצומצם אך לא יבש.