לןגן

קיצ'רי קינואה ועדשים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 03/06/2025 | 04:55
קיצ'רי קינואה ועדשים של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעים טעים, תוספת נפלאה ומושלמת לכל ארוחה ... גם צמחונית גם טבעונית גם דיאטטית ... 10 דקות הכנה.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב היטב את העדשים והקינואה, מסננים היטב ומיבשים.

  2. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.

  3. מוסיפים את השום, תבלינים ומערבבים כדקה כדי לפתוח את התבלינים בשמן.

  4. מוסיפים את העדשים והקינואה וממשיכים לערבב דקה נוספת של הכל יחד.

  5. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים, מערבבים היטב, טועמים אם צריך משפרים טעמים, סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים 23-25 דקות על להבה בינונית/נמוכה.

  6. שימו לב! יש להשתמש באותה כוס שאיתה מדדתם את העדשים והקינואה לכמות המים.

  7. בתום בישול הקצ'רי - נשאיר מכסה סגור, אש כבויה לעוד 15 דקות.

  8. לאחר 15 דקות פותחים את מכסה הסיר ומערבבים בעזרת מזלג בלבד.

  9. זהו חברות וחברים תיהנו, עוד מתכון מנצח לתאומים שלי (אופיר ואוהד) שכל הזמן בדיאטה.

  10. אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.