לןגן

חלת מפתח

מאת: אורית לוי, פורסם: 27/04/2025 | 10:06
חלת מפתח

תקציר המתכון: מצווה להכין לשבת הראשונה שלאחר פסח - יוצאת מושלמת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את השמרים וכוס מים ומערבבים מעט להמסת השמרים.

  2. מוסיפים את כל המצרכים מלבד המלח ומערבלים במהירות בינונית תוך הוספת המים הנותרים. להוסיף את המלח וללוש 10 דקות (לא פחות) לבצק רך וגמיש.

  3. לכסות את הבצק בניילון נצמד ועליו מגבת נקייה לתפיחה של שעה וחצי.

  4. אפשר גם להכין את הבצק בלילה, להכניס למקרר עטוף בניילון לכ- 8 שעות ובבוקר הוא יתפח וניתן להמשיך לעבוד איתו.

  5. נותנים אגרוף להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק לכדורים שווים. ללחמניות כ- 100 גר' לכדור, לחלת מפתח 12 כדורים של כ- 150 גר' לכדור. לעצב את החלות, לקלוע אותן או ליצור לחמניות.

  6. להתפיח שוב חצי שעה.

  7. לחמם תנור 200 מעלות טורבו. בקערה לערבב את מצרכי הציפוי ולמרוח את החלות בעדינות עם מברשת. לפזר שומשום או כל ציפוי שאוהבים.

  8. מכניסים לתנור באמצע ואופים כ -25 דקות עד השחמה.

  9. לאחר האפייה, לצנן, ניתן לעטוף בנייר אפייה ונייר כסף ולהכניס להקפאה. כשרוצים לטרוף להפשיר שעתיים לפני ההגשה, לחמם ב- 200 מעלות כמה דקות ויוצא טרי טרי.