תקציר המתכון: פטה כבד וריבת בצל על תחתיות מצה ❤️סיון אסולין מלול❤️
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
להרטיב 5 מצות מתחת לברז כ 5 דקות ולהניח על מגבת נייר סוג מצה נייר סופג מצה וכן הלאה ואז לעטוף עם המגבת הכל ולהניח בצד.
לפטה כבד: לנקות קילו כבד, להמליח ולצלות באש גלויה עד שמאפיר ולהניח במסננת לקירור לאחר מכן לשטוף אותו היטב.
להרתיח 3 ביצים ולקלפ.
לטגן 5 בצלים קצוצים עם כף סוכר חום עד להשחמה.
במבד מזון נקצוץ את העל יחד עם 3 כפות סילאן כף שטוחה כמון ומלח ופלפל לפי טעמכם האישי.
לריבת בצל לטגן 10 בצלים חתוכים לטבעות עד להזהבה ורק אז להוסיף חצי כוס יין אדום, 4 כפות סוכר ו 3 כפות סילאן .. להנמיך את האש ולבשל עד שהבצל מתקרמל.
אחריי שהכל מוכן מה שנישאר זה לקחת תבנית שקעים, לרסס שפריי שמן על המצה. לקרוץ עיגולים ולהדק לתבנית... לאפות על חום 180 מלות טורבו כרבע שעה.