לןגן

כרובית שלמה אפוייה

מאת: אורית לוי, פורסם: 17/04/2025 | 10:08
כרובית שלמה אפוייה

תקציר המתכון: בקלי קלות - טעם מושלם

קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור 220 מעלות רגיל (לא טורבו)

  2. לנקות ולגרד את הכרובית מכתמים שחורים עם סכין ולשטוף היטב.

  3. להניח את הכרובית בסיר גדול ולכסות במים וכף מלח עד שני שליש מגובהה.

  4. לכסות עם מכסה, לתת רתיחה, להנמיך את האש ולבשל 15 דקות.

  5. לסנן את הכרובית. להניח בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.

  6. לזלף על הכרובית שמן זית ולמרוח עם מברשת, לזרות מלח גס ופלפל שחור גס.

  7. לאפות כ- 10 דקות או עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה.

  8. בתיאבון ♥