תקציר המתכון: צרחות כמה שטעים! לגלגל עיניים מעונג...
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
לטחון את העוגיות עד מרקם אבקה. להוסיף חמאה מומסת ולערבב לקבלת מרקם של חול. להעביר לתבנית משומנת קלות עם ספריי שמן או חמאה ולהצמיד לתחתית בצורה הדוקה, ליישר.
להכניס למקפיא ל- 20 דקות.
לחמם תנור 180 מעלות טורבו. לאפות את הקלתית מיד מהמקפיא ל- 10 דקות. להוציא ולצנן.
הכנת הקרם לימון- בסיר בינוני לטרוף את החלמונים עם מטרפה ידנית. להוסיף גרידת לימון וסוכר ולהמשיך לטרוף. להוסיף מיץ לימון באיטיות תוך כדי ערבוב. לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב כחצי שעה עד שהעיסה מסמיכה מעט ונוצרות בועות. סבלנות ולהמשיך לערבב כל הזמן. להסיר מהאש ולהכניס את החמאה הקרה. לערבב עד שנמסה לגמרי. לקרר את הסיר לחלוטין כחצי שעה (אפילו במקרר). למזוג את הקרם על הבצק בתבנית ולהכניס לשעתיים עד לילה במקרר.
הכנת המרנג - להקציף במיקסר את החלבונים, את הסוכר והמלח לקצף לבן ויציב.
לזלף את המרנג על קרם הלימון בצורות יפות ולשרוף את הקצוות עם ברנר או להכניס לתנור לחמש דקות בחום גבוה.
לאחסן במקרר.