לןגן

עוגת שכבות נוטלה ואגוזים

מאת: לימור תמאם , פורסם: 29/07/2015 | 04:35

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבצק: 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 100 גרם אבקת סוכר 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מיץ תפוזים 1 ביצה 1 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 3.5 כוסות קמח ( מידת כוס חד פעמי שתיה חמה 200 מל ) בקערה לשים חמאה או מחמאה , שמן , סוכר , מיץ תפוזים , סוכר וניל , ביצה , ללוש היטב , להוסיף קמח ואבקת אפייה , ללוש לבצק אחיד . ( לא ללוש הרבה עד שיתאחד ) לשים במקרר לשעה . למלית : צנצנת נוטלה רצוי גדולה 200 גרם אגוזים טחונים עכשיו מרכיבים את העוגה : לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים , לרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה דק למרוח בנדיבות ממרח נוטלה לפזר אגוזים כך עד הסוף . לחורר את שכבת הבצק האחרונה במזלג , לאפות ב 180 מעלות עד שהשכבה העליונה זהובה , לקרר היטב לפרוס בסכין חדה לקוביות , בהגשה לפזר אבקת סוכר . איך שזה טעים לא תפסיקו ליישר .