לןגן

פרוסות חציל קריספי במיוחד

מאת: איציק שלמה, פורסם: 06/03/2025 | 13:58
פרוסות חציל קריספי במיוחד

קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבלילה

אופן הכנה

  1. 1. נקלף את החצילים לחלוטין עד שאין קליפה.

  2. 2. ⁠נפרוס את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס״מ בערך ונניח בצד.

  3. 3. ⁠נכין את הבלילה, את כל מרכיבי הבלילה נכניס לקערה ונערבב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

  4. 4. ⁠נחמם שמן עמוק (כמעט 1 ליטר) במחבת לחום של 170-180 מעלות.

  5. 5. ⁠נשים במגש נוח לעבודה את פירורי הלחם והשומשום ונערבב.

  6. 6. ⁠נצפה את החצילים, נכניס את פרוסות החציל לבלילה, פרוסה פרוסה ומישם נעביר אותן לפירורי הלחם,נהדק היטב בפירורי הלחם כדי שהציפוי לא יפרד מהחציל בזמן הטיגון.

  7. 7. ⁠נעביר את החצילים המצופים למגש, נצפה את כל החצילים ואז נעבור לשלב הטיגון.

  8. 8. ⁠נטגן את החצילים, נהפוך ונוציא לרשת הסינון שצבע החציל מראה לנו צבע זהוב, קריספי ויפה.