קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לטגן את השלושה בצלים בסיר עד לקבלת גוון שחום ויפה.
על אש נמוכה להוסיף הסילאן ולכסות את הסיר כדי שהבצל יפקיד מים, להרתיח 5 דקות.
את הבשר הטחון לתבל אותו במלח פלפל שחור או לבן, קמח מצה, רבע כוס מים, בהרט או תבלין לקציצות, כוסברה קצוצה ופטרוזיליה קצוצה, בצל מגורד, קצת שמן, ולערבב טוב.
לכדרר כדורים קטנים ולהוסיף לסיר את הקציצות.
לקחת קערית לשים כורכום, מלח, פלפל לבן, כוס פחות רבע מים.
לערבב ונוסיף לסיר ולהמשיך על אש קטנה במשך שעה או עד שהקציצות משחימות ומקבלות צבע יפה.
נשקה עם כף ברוטב מעל הקציצות במהלך הבישול על מנת שיתבשלו מכל הצדדים ויקבלו צבע.