לןגן

מרק בצל חום

מאת: איציק שלמה, פורסם: 13/02/2025 | 11:59
מרק בצל חום

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. על להבה בינונית מטגנים את הבצלים בסיר עד לשקיפות. מוסיפים סוכר, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-20 דקות עד לקבלת גוון שחום.

  2. מערבבים 1/2 כוס מים קרים וקמח עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבלילה לתערובת הבצל, יוצקים 6 כוסות מים ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק ומבשלים על להבה נמוכה עד לרתיחה במשך כ-30 דקות.

  3. הגשה - יוצקים את המרק לקעריות, מפזרים מעל קרוטונים ועירית קצוצה, ומגררים גבינה.

  4. קרוטונים

  5. 4-5 פרוסות לחם או חלה

  6. 6-7 כפות שמן זית

  7. להגשה - חופן קרוטונים (ראו מתכון מצורף) מעט גבינת צ'דר או פרמזן חופן עירית קצוצה

  8. 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת

  9. 1/2 כפית טימין

  10. מלח גס

  11. אופן ההכנה:

  12. מעבירים את פרוסות הלחם למקפיא למשך 1/2 שעה. לאחר מכן, בעזרת סכין, חותכים אותן לקוביות לפי הגודל הרצוי.

  13. מעבירים את קוביות הלחם לקערה עם שמן הזית והתבלינים, ומערבבים היטב.

  14. שמים את קוביות הלחם במחבת חמה, ומטגנים עד לקבלת גוון שזוף, או שמפזרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד לקבלת שזוף.