לןגן

מרק בשר תימני

מאת: איציק שלמה, פורסם: 13/02/2025 | 08:56
מרק בשר תימני

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1.בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם, צורבים את פרוסות הבשר, 5 דקות מכל צד. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומסירים וזורקים את הקצף הלבן שצף על המים. מקלפים בצל ומכניסים אותו שלם לסיר, מוסיפים כף גדושה וחצי חוואיג' תימני למרק, כף גדושה ורבע אבקת מרק עוף, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים וחצי. (לא צריך לעשות בייבי סיטר לסיר, הלהבה נמוכה…)

  2. 2.לאחר שעתיים וחצי מקלפים 5 גזרים, חוצים אותם לאורכם, פורסים לחצאי טבעות ומוסיפים לסיר. מקלפים 4 תפוחי אדמה, חותכים אותם לאורכם, פורסים לחצאי טבעות ומוסיפים לסיר. מקלפים שורש פטרוזיליה ומוסיפים לסיר, מקלפים ופורסים 6 שיני שום ומוסיפים לסיר. מוסיפים חצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה כוסברה, 3 גבעולי סלרי עם העלים, כפית שטוחה מלח, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה.

  3. 3.טועמים תוך כדי בישול אם חסרה מליחות מוסיפים עוד חצי כפית מלח.