לןגן

בלינצ'ס בשר ברוטב פטריות

מאת: אורית לוי, פורסם: 06/01/2025 | 11:07
בלינצ'ס בשר ברוטב פטריות

תקציר המתכון: כמובן ניתן גם במילוי צמחוני - בכל מקרה טעים טעים

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לעלי הבלינצ'ס - מכניסים לקערה את כל המרכיבים וטורפים לקבלת בלילה חלקה. מכסים ומקררים במקרר חצי שעה.

  2. בינתיים מכינים את מילוי הבשר - במחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עם מזלג עד שמשנה צבעו לאפרפר. להוסיף תבלינים ולערבב עוד דקה.

  3. להוציא את קערת הבלילה מהמקרר, לערבב היטב שלא יהיו גושים.

  4. במחבת טפלון להניח כפית שמן ולחמם. עם נייר סופג למרוח את השמן על התבנית.

  5. לצקת עם מצקת מרק מהבלילה למחבת ולערבב עם הידית כך שהבלילה תכסה את כל התחתית.

  6. כשמופיעות בועות להפוך בעדינות עם מרית לצד השני עד הזהבה מספר שניות.

  7. לא להוסיף עוד שמן למחבת! ככה לעשות את כל העלים ולהניח אותם על צלחת אחד על השני.

  8. לרוטב פטריות - בסיר להניח קמח, אבקת פטריות, תבלינים ומים ולערבב היטב. לתת רתיחה תוך ערבוב מתמיד. להוסיף את הפטריות וברגע שמסמיך לכבות את האש. אם סמיך מדי להוסיף 2 כפות מים.

  9. להניח את עלה הבלינצ'ס על משטח עבודה, להניח על השליש התחתון מתערובת הבשר, לסגור את קצות שני הצדדים מעט ולהתחיל לגלגל.

  10. להניח בתבנית משומנת מעט בספריי שמן כשהסגירה כלפי מטה.

  11. לפני ההגשה לחמם אותם בתנור 8 דקות בחום 200 מעלות ולהגיש עם הרוטב.