לןגן

פיצה ביתית מושלמת !

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 28/07/2015 | 22:33
פיצה ביתית מושלמת !

תקציר המתכון: כל פעם שאני מכינה את הפיצה הזאת היא יוצאת מושלמת ומתחסלת צ'יק צ'ק - עם רוטב עגבניות ביתי ותוספות ... פיצה מ ד ה י מ ה !

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לפיזור מסביב לפיצה ובפיצה

מרכיבים לבצק

מרכיבים לרוטב

תוספות

תיבול הרוטב

אופן הכנה

  1. ללוש את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק חלק,

  2. לשים לב שהשמרים לא יגעו במלח - עדיף להוסיף את המלח אחרי לישה קצרה של שאר מרכיבי הבצק.

  3. לכסות במגבת ולתת התפחה של 40 דקות.

  4. בזמן שהבצק תופח להכין את הרוטב במחבת.

  5. להכניס למחבת את העגבניות והשום ולמעוך כמו מטבוחה, על אש גבוהה אחרי 10 דקות לשים כף גדושה רסק עגבניות, את הסוכר , מלח ופלפל שחור לפי הטעם - הרוטב צריך להיות מתקתק ולא מלוח. מי שאוהב אורגנו שיוסיף רבע כפית אורגנו.

  6. לערבב הכל , לכבות את האש ולתת לרוטב להתקרר לפני שמניחים אותו על הבצק.

  7. לפזר מעט קמח על משטח העבודה, ועל המגש שעליו מניחים את הפיצה.

  8. לפתוח את הבצק לצורת עיגול, להשאיר "מסגרת" עבה ולהניח את הבצק על המגש. להבריש על המסגרת קצת שמן ולפזר מעט גרגירי צ'ילי.

  9. לשים את הרוטב עגבניות במרכז ולפזר על שאר הבצק. מעל הרוטב לפזר גבינה צהובה מגורדת , ומעליה את התוספות שרוצים.

  10. את הפלפל החריף לחתוך לעיגולים דקים, את העגבניות שרי לחצות ואת הפטריות לפרוס לפרוסות בינוניות. לסדר על הפיצה - אני שמתי גם על ה"מסגרת" מהתוספות - זה יוצא מאוד טעים.

  11. מעל התוספות לפזר עוד קצת גבינה צהובה מגורדת , וקצת מלח (כי העגבניות שרי קצת מתוקות).

  12. לשים את הפיצה בתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך 5 דקות ואז להעביר את המגש לאמצע התנור עוד 10-15 עד שמשחים.

  13. לפני שמוציאים את הפיצה מהתנור להרים אותה קצת ולראות שהתחתית היא בגוון חום בהיר.

  14. להגיש חם ובתאבון ! :)