מרק שעועית פיקנטי עם נקניקיות
מאת: איציק שלמה, פורסם: 11/11/2024 | 11:51
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: לא כשר,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
שעועית לבנה - 1½ כוסות - סה"כ (282 גרם)-יבשה
-
בצל - יחידה גדולה (322 גרם)-קצוץ
-
שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)-לטיגון
-
נקניקיות קנאקרס - אריזת ואקום (280 גרם)-חתוכות לטבעות
-
תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)-קלוף וחתוך לקוביות קטנות
-
סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)-חתוך לקוביות קטנות (רק הלבן)
-
פלפל אדום חריף - 1/4 יחידה בינונית - סה"כ (7 גרם)-קצוץ דק (אדום או ירוק)
-
שום - 3 שיניים פרוסות
-
5-6 עגבניות קצוצות
-
רסק עגבניות - 1½ - 2 כפות )
-
מלח - 3/4 כפית שטוחה
-
פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
-
פפריקה - כפית שטוחה
-
בזיליקום מיובש - כפית (1 גרם)
-
סוכר - 3/4 כפית שטוחה
-
כורכום - 1/4 כפית שטוחה
-
כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
אופן הכנה
-
להשרות את השעועית הלבנה למשך לילה, לשטוף היטב, להביא לרתיחה בסיר, לסנן ולשטוף.
-
בטרם ההכנה להפשיר את הנקניקיות.
-
בסיר לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ולהוסיף לטיגון את הנקניקיות, תפוח האדמה, הסלרי, הפלפל החריף והשום לכ- 3-4 דקות. להוסיף מים עד כ- 3/4 מגובה הסיר.
-
להוסיף לסיר את השעועית הלבנה המבושלת, כל מצרכי העגבניות וכל התבלינים, ולערבב היטב.
-
לבשל במשך כ- 50-60 דקות עד להתרככות השעועית הלבנה (ניתן בשלב הזה להוסיף את הנקניקיות לקראת סוף הבישול, מעט מטוגנות, במקום להוסיף אותן בהתחלה אם לא רוצים אותן מבושלות מדי). מתקבל מרק שעועית פיקנטי טעים במיוחד!