לןגן

פאני פורי עם סביצ'ה

מאת: איציק שלמה, פורסם: 11/11/2024 | 07:30
פאני פורי עם סביצ'ה

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. בסיר קטן שמים סויה, סוכר, מירין ויוזו ומבשלים על להבה בינונית, עם ערבוב מדי פעם. מבשלים עד שהסוכר נמס.

  2. מוסיפים ג'ינג'ר כבוש וגבעול למון גראס חתוך, מערבבים מדי פעם ומבשלים עד שהרוטב מעט מסמיך, אך לא נשרף. מסירים מהאש, מסננים את הנוזלים לקערה או לסיר קטן אחר ומסלקים את השאריות. מצננים.

  3. מרכיבים את הסביצ'ה:

  4. קוצצים את הדג הנא ושמים בקערה.

  5. מוסיפים את קוביות המנגו, האבוקדו, הצ'ילי הקצוץ, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים.

  6. יוצקים מעל הסביצ'ה את הרוטב שהתקרר ומערבבים היטב. שומרים בקירור עד להרכבה.

  7. מחממים בסיר בינוני את השמן לטיגון עמוק וכשהוא מספיק חם, זורקים בעדינות כמה פאני פורי פנימה. כשהם מתחילים להתנפח, מגלגלים אותם בעדינות עם כף מחוררת, וכשהם מנופחים לגמרי ונראים כדוריים ושלמים מוציאים לצלחת או מסננת. ממשיכים כך עם יתר הפאני פורי.

  8. מרכיבים את המנה:

  9. בעזרת כפית, שוברים בעדינות את חלקו העליון של כדור הפאני פורי. מזלפים מעט ספייסי מיונז בתחתית הכדור החלול ושמים מעליו כ-2 כפיות של סביצ'ה, עד למילוי הפאני פורי. מניחים על צלחת הגשה וממשיכים כך עם יתר הפאני פורי.

  10. מגישים מיד.