קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
1.מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים בו את הבצל 5 דקות, עד שהוא משחים. מרתיחים קומקום עם מים.
2) מוסיפים את הגזר ואת הסלרי, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
3) מוסיפים את הנקניקים, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הפטריות, את השום, את הקישוא ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים 2 דקות עד שריח התבלינים עולה.
4) יוצקים 1/2 1 - 1 ליטר מים רותחים (עדיף להתחיל עם פחות מים, כך שהמרק לא ייצא דליל מדי), מערבבים ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה. מוסיפים את שיבולת השועל, מערבבים ומבשלים עשרים דקות נוספות על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.
* אפשר להשתמש בתערובת נקניקים שאוהבים, עדיף שיהיו בטעם מעושן.
** היחס של הנוזלים לירקות ונקניק אמור להיות 1:4 לטובת הירקות והנקניק. אל תדללו יותר מדי.