לןגן

לחמניות באן

מאת: אורית לוי, פורסם: 22/10/2024 | 10:53
לחמניות באן

תקציר המתכון: אווריריות, רכות ובקלי קלות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, אבקת אפייה סודה לשתייה, מלח ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את השמן, המים הפושרים, החומץ וממשיכים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית 8 דקות עד קבלת בצק רך וגמיש.

  2. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה.

  3. חותכים מרובעים מנייר אפייה.

  4. מוציאים את האוויר מהבצק עם אגרוף, קורצים עיגולים מהבצק בערך 50 גר' כל אחד, מגלגלים אותם לעיגול יפה וקטן ומניחים להתפחה על ריבועי נייר האפייה ל 20 דק, מכוסים בנייר אפייה או מגבת נקייה.

  5. בינתיים מרתיחים מים בסיר, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומניחים מעליו את סלסלת האידוי.

  6. מניחים את הבאנים עם נייר האפייה שעליו הן מונחות בתוך סלסלת האידוי במרווחים כי הם תופחים. מכסים עם הכיסוי ונותנים להם 10 דקות.

  7. נותנים ללחמניות להצטנן לגמרי לפני שחותכים וממלאים.

  8. ניתן למלא בבשר מפורק או כל מילוי שאוהבים.