לןגן

צלי בקר

מאת: אורית לוי, פורסם: 15/10/2024 | 12:11
צלי בקר

תקציר המתכון: קוביות בשר שנמסות בפה ורוטב סמיך ושחום

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את הבשר החתוך לקוביות בקערה שבה קמח, מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור עד שהבשר מצופה מכל הצדדים.

  2. לחמם סיר סוטאז עם 3 כפות שמן ולטגן את קוביות הבשר עד השחמה מכל הכוונים.

  3. להוציא את הבשר לצלחת בצד.

  4. להוסיף עוד 2 כפות שמן ולטגן את הבצל החתוך, הפטריות, השום, סלרי, טימין ורוזמרין ולערבב היטב כ- 7 דקות עם מכסה עד שהירקות מתרככים.

  5. להוסיף שקית רוטב צלי, עלי דפנה, 2 כפות רסק, יין וציר בקר ולערבב, להביא לרתיחה.

  6. להכניס את הבשר לסיר.

  7. להנמיך את האש, לכסות עם מכסה את הסיר ולבשל שעה וחצי תוך ערבוב מדי פעם.

  8. להכניס את הגזר ואת תפוחי האדמה ולבשל עוד 50 דקות על אש קטנה.