לןגן

פרוסות צלי כתף מספר 5 עם פרוסות ראשי סלרי

מאת: איציק שלמה, פורסם: 07/10/2024 | 14:39
פרוסות צלי כתף מספר 5 עם פרוסות ראשי סלרי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

- לרוטב

אופן הכנה

  1. - קושרים את הבשר בליפופים עם רווח של סניטימטר(לא צריך להיות פרופסורים זה פשוט שומר לו על צורה ועוזר לסמן את החיתוך אחר-כך, למי שאין חוט שלא יקשור זה עדיין יצא מושלם)

  2. - בתבנית שמים בצל אחד פרוס

  3. - מפזרים מעל הבצל את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והתבלין ראס אל חנות

  4. - שמים 2 כפות שמן זית

  5. - מניחים את הבשר שקשרנו ומכסים בנייר אפייה ונייר כסף

  6. - מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות למשך שעתיים(אם הנתח גדול יותר נגיד 2 קילו תנו עוד חצי שעה)

  7. - מוציאים מהתנור ומכניסים את הבשר למקפיא לאיזה 30 דקות זה יקל על החיתוך אפשר גם כל הלילה במקרר

  8. - מסירים את החוט וחותכים את הבשר דק ככל שאפשר

  9. את ראשי הסלרי הפרוסים מסדרים בתבנית עם קצת מלח פלפל שמן זית ומריחת סילאן ל180 מעלות 15 דקות בתנור

  10. - במחבת שמים 3 כפות שמן זית

  11. - מטגנים 2 בצלים קצוצים

  12. - מוסיפים את הפילדלפיה המלח והפלפל וממשיכים לערבב

  13. - מוזגים פנימה את הציר שנוצר בתבנית ועוד כוס וחצי מים ומבשלים 10 דקות

  14. - מניחים את הבשר בצורה מעגלית שתי וערב עם הסלרי ובאמצע שמים כוסברה

  15. מוזגים את הרוטב

  16. - שימו לב הנוזל אמור רק לכסות את הבשר ולא יותר מזה

  17. - מבשלים שעה נוספת עד שרך כמו חמאה

  18. - מגישים עם אורז