לןגן

כרוב ממולא

מאת: חנה גולן, פורסם: 02/10/2024 | 18:22

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נתחיל מהכרוב: נחתוך אותו מכל הצדדים ונחצה לשניים. את הקצוות נשמור בצד. אפשר להשתמש בכרוב רגיל אבל במלפוף תקבלו עלים רכים שמתאימים למילוי. נחלוט במים רותחים 3 דקות ונוציא למסננת.

  2. במחבת נטגן בצל קצוץ עם מעט שמן עד שהוא משחים ונעביר לקערה.

  3. את האורז אני אוהבת לבשל עם כוס וחצי מים לחצי בישול, מה שמבטיח שהאורז בתוך הממולאים יהיה מוכן. נעביר לקערה עם הבצל, ירק קצוץ, כל התבלינים, רסק ועגבניות שנסחט אל תוך הקערה.

  4. להרכבה: ניקח עלה כרוב, נמלא במעט מילוי ונגלגל. אם יצא לכם אורז מהצדדים הכל בסדר, אפשר למלא עם כפית או לוותר עליו. נסדר בסיר שלנו תחתית מהכרוב שהשארנו בצד ונניח מעל בצפיפות את הכרוב הממולא. נדאג שאין בסיר רווחים בכלל.

  5. נערבב מים עם כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הכרוב. נסגור מעל בצלחת כדי שהממולאים לא יצופו למעלה, נסגור במכסה ונכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו לשעה. אחרי שעה נעביר ל150 מעלות בחום עליון תחתון למשך חצי שעה. ברבע שעה האחרונה נעלה את החום ל200 מעלות, נוציא את הצלחת וניתן לכרוב להשחים