לןגן

צלי כתף עם פטריות ביין לבן של נטע לויה

מאת: חנה גולן, פורסם: 02/10/2024 | 17:27

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות - לא טורבו.

  2. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר מכל הצדדים.

  3. בסיר כבד ורחב שיכול להכנס לתנור מחממים את שמן הזית על להבה הכי גבוהה. מטגנים את קוביות הבשר עד להזהבה. מוציאים לקערה.

  4. מכניסים לסיר את הבצלים, הגזר, הסלרי ושום הפנינה, אם יש צורך מוסיפים מעט שמן, ומטגנים 3-2 דקות עד להזהבה קלה.

  5. מפרידים את הפטריות מהבסיס השורשי ואת פטריות מלך היער פורסים. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים בערבוב 5-4 דקות, עד שהפטריות מאבדות קצת מנפחן ומקבלות מעט צבע (לא צריכות להשחים).

  6. מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומוסיפים את הקמח. מערבבים במשך דקה.

  7. מוסיפים את היין ומבשלים דקה שתיים בבעבוע. מוסיפים את המים, עלי הדפנה, מעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

  8. מכסים ומכניסים לתנור למשך 3 שעות בערך, עד שהבשר מתרכך.

  9. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה לפרשיות❤️