לןגן

אושפלוב עם קינואה הכי טעים! הכי פשוט! של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 20/09/2024 | 03:50
אושפלוב עם קינואה הכי טעים! הכי פשוט! של סבתא לאה

תקציר המתכון: תוספות טעימה, בריאה, מושלמות לכל ארוחה ... גם צמחונית גם טבעונית גם דיאטטית.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת הקינואה ..

  2. שוטפים היטב היטב את הקינואה במי ברז כמה פעמים עד שהמים צלולים ומסננים היטב היטב

  3. מחממים שמן בסיר גבוהה, מטגנים על להבה גבוהה את הקינואה במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, ממליחים ומערבבים היטב

  4. מורידים את הלהבה, מוסיפים את המים הרותחים (זהירות זה קופץ!) מכסים את הסיר עם המכסה ומבשלים 10 דקות, מומלץ לערבב מידי פעם

  5. בודקים את הקינואה, היא צריכה להיות רכה אך עדיין נגיסה, אם הקינואה קשה יש לבשל עוד 2 דקות נוספות

  6. יוצקים את הקינואה למסננת דקה, מניחים מעל הסיר נותנים לנוזלים להתנקז (לא שוטפים), ממליצה לנער מידי פעם משאריות נוזלים

  7. הכנת האושפלוב ..

  8. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה ומערבבים מידי פעם

  9. מוסיפים את הגזרים, מטגנים 3-4 דקות ומערבבים מידי פעם, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה

  10. מוסיפים את גרגירי החומוס, התבלינים (מלח, כמון, פלפל שחור, כוסברה טחונה, כורכום, בהרט) וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות נוספות ומערבבים מידי פעם

  11. מוסיפים את הקינואה, מערבבים היטב היטב עד שרואים שכל הירקות והתבלינים מכסים את הקינואה, ממליצה בשלב זה לטעום ואם צריך יש לשפר טעמים, לפעמים חסר מלח, מכבים להבה ומגישים

  12. זהו חברות וחברים תיהנו, עוד מתכון מנצח לבני אוהד שכל הזמן בדיאטה

  13. אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה