קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים את השמן וצורבים את הבצל והגזר עד לקבלת צבע שחום.
מכניסים את האטריות פנימה ומשחימים היטב בלי לפחד - יש לערבב ללא הפסקה.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עם השמן, עד שהאורז עטוף בשמן והוא רותח (האורז רותח כן)
מוסיפים את המים חמים, מלח, פלפל לבן מיץ לימון ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ומאותו רגע מורידים לאש בינונית - רתיחה עדינה על בועות קטנות למשך 10 דק׳ עם מכסה סגור.
לאחר מכן מכבים את האש, מכסים במגבת ואז במכסה ונותנים לאורז לנוח מינימום 15 דק׳.