לןגן

במיה ברוטב עגבניות

מאת: מירי גולני, פורסם: 24/07/2024 | 15:09
במיה ברוטב עגבניות

קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה

  2. מוסיפים את פרוסות השום, התבלינית ואת העגבניות המרוסקות. מערבבים ומוסיפים מעט מים מבשלים מספר רגעים עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומשפרים טעמים

  3. מוסיפים את הבמיה (אין צורך להפשיר), מוסיפים מים עד כמעט כיסוי הבמיה (לא להוסיף מדי הרבה מים)

  4. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה, עם מכסה סגור במשך 30 עד 45 דקות

  5. (יש לערבב מידי פעם בכף מעץ, אפשר גם לנער את הסיר לצדדים) טועמים ומשפרים טעמים