קציצות דגים מבושלות
מאת: מירי גולני, פורסם: 10/07/2024 | 19:27
תקציר המתכון:
בהשראת המתכון של נועם זיגדון
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1/2 ק"ג נטו - נסיכת הנילוס, או מושט, או לברק, טחונים
-
1/2 לחמניית אצבע רטובה או 1/4 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה
-
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
-
1/2 כף פפריקה
-
1 כפית מלח
-
1/8 כפית פלפל שחור
-
1/2 כפית כורכום
-
1 בצל גרוס בפומפיה הכי דקה
-
4 שיני שום כתושות
-
1/2 כף שמן זית
-
כף אריסה (אני לא הוספתי)
-
לרוטב
-
3 עגבניות מגוררות
-
1/4 כוס שמן
-
1 כף פפריקה
-
1/2 כפית כורכום
-
3 שיני שום כתושות
-
4-6 כפיות סוכר
אופן הכנה
-
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ושומרים לפחות 1/2 שעה במקרר
-
בינתיים מכינים את הרוטב : מגררים את העגבניות ומוסיפים את שאר המרכיבים, מים ומרתיחים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך, טועמים ומשפרים טעמים
-
יוצרים קציצות (עם ידיים רטובות) ומבשלים במשך כ- חצי שעה לספיגת טעמים