לןגן

עוגת שוקולד אלוהית שכולה שוקולד בזילוף קצפת

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 30/06/2024 | 13:34
עוגת שוקולד אלוהית שכולה שוקולד בזילוף קצפת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים הדרושים לציפוי גנאש שוקולד

אופן הכנה

  1. עוגת שוקולד אלוהית שכולה שוקולד בזילוף קצפת

  2. מצרכים הדרושים לעוגה

  3. כוס חלב

  4. 4 כפות קקאו

  5. 200 גרם שוקולד מריר

  6. 1 וחצי כוס סוכר

  7. 2 כפיות תמצית וניל

  8. 200 גרם חמאה

  9. 5 ביצים מופרדות

  10. 1 כוס קמח תופח לשתייה חמה

  11. או רגיל + 1 אבקת אפייה

  12. מצרכים הדרושים לציפוי גנאש שוקולד:

  13. 1 שמנת מתוקה

  14. 200 גרם שוקולד מריר

  15. מצרכים הדרושים לזילוף קצפת

  16. 1 שמנת מתוקה

  17. להמיס בסיר קטן על הגז את השוקולד עם החלב קקאו חצי כמות הסוכר ותמצית וניל

  18. עד לקבלת תערובת חלקה ומכבים את הגז

  19. 2) מוסיפים את החמאה מערבבים עד לאיחוד ושמים בצד

  20. 3) מקציפים את החלבונים (לבנים) עם הסוכר שנותר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב

  21. 4)מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את הקמח ושוב מערבבים עם לאיחוד עד שאין גושים

  22. 5)שופכים בהדרגה את התערובת השוקולד לקצף החלבונים בתנועת קיפול עד לאיחוד

  23. 6) שופכים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם הדפנות

  24. 7) אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 50 דקות

  25. מקררים ומכניסים למקפיא ושעה

  26. 8)אופן ההכנת הגנאש

  27. שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש ושופכים על העוגה ומעבירים למקרר לשעה

  28. מדביקים בדפנות העוגה סוכריות שוקולד ומה שעולה לכם לראש

  29. אופן ההכנה הקצפת

  30. שופכים לקערת המיקסר את השמנת להקצפה , מוסיפים את הפודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומזלפים סביב

  31. השמיים הם הגבול

  32. בהצלחה