עלי סיגר/ בוריקה
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 26/06/2024 | 11:27
קטגוריה: שונות ,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*עלי סיגר/ בוריקה בעבודת יד*
-
כוס מדידה אוניברסלית
-
כ-30 עלים תלוי בקוטר המחבת
-
ניתן למלא את העלים בבשר תפוחי אדמה ביצה לסיגרים מתוקים ועוד ..
-
500 גרם קמח
-
2 כוסות מים מהברז
-
½ כף חומץ
-
½ כף שמן
-
½ כף מלח
-
לערבב טוב טוב לבצק אחיד ודביק
-
לכסות ולהניח לחצי שעה מנוחה
-
לאחר חצי שעה שוב ללוש כמה דקות
-
לעשות את הפעולה הזאת 4 פעמים
-
סה"כ שעתיים
-
לכסות להכניס למקרר למשך לילה שלם כ-12 שעות
-
לחמם מחבת טפלון
-
לקחת חתיכת בצק למרוח שכבה דקה על כל המחבת
-
לחכות מספר דקות עד שהעלה מתבשל והקצוות נפרדות מהמחבת
-
להניח את העלים במגש
-
רצוי לשים נייר אפיה או שקית בין העלים
-
ניתן להקפיא את העלים
-
לחמם מעט שמן
-
להניח חצי מהעלה במחבת
-
לשפוך ביצה עם מעט מלח
-
לכסות את הביצה עם החצי השני של העלה
-
לטגן משני צדדים
-
אפשר לקפל למלבן להכניס לפיתה בתוספת סלט טיירשי פיטרוזליה בצל וטחינה ולהנות
-
*למילוי תפוחי אדמה*
-
למעוך תפוחי אדמה
-
לתבל בפלפל שחור
-
כורכום
-
מלח
-
תבלין למפרום
-
1 ביצה
-
למלא את העלה ולטגן משני צדדים
-
באהבה נועם זיגדון❤️
אופן הכנה
-
בהצלחה