לןגן

תבשיל תפו"א ופרגיות

מאת: חנה גולן, פורסם: 17/05/2024 | 16:03

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר שטוח, לחמם את השמן על אש גבוהה ולטגן את הפרגיות בשתי נגלות עד שהן משחימות משני הצדדים ולהוציא לצלחת.

  2. להנמיך את האש לאש בינונית, להוסיף את הבצל הקצוץ ומעט מלח ולטגן עד שהבצל מזהיב כ-10-15 דקות.

  3. להוסיף שום כתוש ולטגן כדקה. להוסיף את התבלינים- פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור וסוכר, לערבב כמה שניות, להוסיף את רסק העגבניות, לערבב כמה שניות.

  4. להוסיף מים רותחים, להגביר לאש הכי גבוהה ולערבב היטב. להוסיף מלח, תפוחי-אדמה ופרגיות, להביא לרתיחה, להנמיך, לכסות ולבשל כ-30-40 דקות, עד שהפרגיות ותפוחי-האדמה רכים והרוטב מצטמצם מעט ומסמיך.

  5. מומלץ להגיש עם תוספת של אורז\ קוסקוס\ קינואה