לןגן

עוף שלם בתנור

מאת: אורית לוי, פורסם: 12/05/2024 | 15:20
עוף שלם בתנור

תקציר המתכון: עסיסי, צלוי עם ריח משגע

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 260 מעלות מצב גריל או טורבו (חום גבוה)

  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב

  3. מעסים את הנתח עם העור ברוטב מכל הצדדים היטב.

  4. מצפים תבנית בנייר כסף (חוסך לכלוך) ומניחים עליה פרוסות בצל לבן ובצל סגול עבות.

  5. אפשר להניח גם פטריות חתוכות או תפוחי אדמה חצויים קטנים או שיני שום שלמות קלופות

  6. מניחים מעל רשת צלייה ועליה מניחים את העוף המרוח עם המרינדה עם הבטן למטה.

  7. צולים את העוף 15 דקות ואז מורידים את החום ל- 130 מעלות וממשיכים לצלות עוד שעה וחצי .