לןגן

פרגיות עסיסיות בתנור

מאת: חנה גולן, פורסם: 10/05/2024 | 12:59

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים מרינדה לפרגיות –

  2. בקערה מניחים חצי כוס שמן, 2 כפיות שום כתוש, שליש כוס רוטב סויה, טיפה יותר משליש כוס רוטב טריאקי, רבע כוס סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק, כף פפריקה אדומה, כפית גדושה תבלין פילדלפיה, מלח ופלפל לפי הטעם

  3. לערבב הכל לאיחוד להוסיף את הפרגיות ולהניח בצד לספיגת טעמים לשעה

  4. לאחר מכן חותכים בצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים כף טריאקי וכף סילאן, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דק'

  5. מוסיפים את המרינדה – כל מה שיש בקערה כולל הפרגיות לתוך הסיר, מסדרים את הפרגיות כמובן בצורה פרוסה בסיר, סוגרים מכסה ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות

  6. לאחר מכן מוציאים את המכסה ומבשלים עוד 5-10 דקות עד שהרוטב מסמיך

  7. מפזרים שומשום וכוסברה ומכסים את הסיר לעוד 10 דקות, ללא בישול!! (לא חובה)

  8. (הכמויות במרינדה נמדדו עם כוס חד"פ שתייה קרה)