לןגן

גבינת פטה ביתית

מאת: שרה זקן, פורסם: 25/04/2024 | 17:38
גבינת פטה ביתית

תקציר המתכון: קל קל וטעים טעים

קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים את שתי שקיות החלב מביאים קצת לפני נקודת הרתיחה

  2. מוסיפים שמנת חמוצה ומבשלים כמה דקות

  3. מוסיפים את כל הלימון הסחוט

  4. מערבבים היטב

  5. הגבן נפרד מהנוזלים

  6. ממתינים 10 דקות

  7. מסננים בבגד לגבינה - בד חיתול

  8. מכסים בצלחת

  9. מניחים עליה חפץ כבד

  10. אני מניחה מעל הכול גם קנקנן מים

  11. ממתינים שעה

  12. מחלצים את הגבינה מהבד

  13. חותכים לקוביות

  14. מעבירים לכלי אלגנטי

  15. לוקחים 2 כוסות מהמים של הגבינה

  16. מוסיפים עוד כפית מלח. שופכים על

  17. הגבינה. כדי לשמור עליה

  18. מקררים

  19. אוכלים למחרת

  20. נפלא