לןגן

עוף ואורז אפויים בתנור בתבנית אחת

מאת: אורית לוי, פורסם: 09/04/2024 | 15:55
עוף ואורז אפויים בתנור בתבנית אחת

תקציר המתכון: בקלי קלות, ארוחה שלמה בתבנית אחת

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 180 מעלות רגיל

  2. במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ב- 4 כפות שמן להזהבה, מוסיפים את הגזר המגורד ומטגנים תוך ערבוב עוד 5 דק'. להוסיף שום כתוש, מלח, פלפל ואת האורז ולערבב היטב. לטגן יחד עוד כמה דקות.

  3. בקערה לערבב את התבלינים טוב עם העופות.

  4. לשמן תבנית חד''פ גדולה.

  5. להניח את תערובת האורז על התחתית. להניח מעל את העופות וללחוץ מעט שייכנסו לאורז.

  6. לפזר מעל עם כף את הרוטב עוף המוכן.

  7. בקערה למזוג 3 כוסות מים רותחים ולערבב פנימה כף אבקת מרק עוף.

  8. למזוג את המים הרותחים מהקערה על האורז בעדינות.

  9. לכסות את התבנית עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, לחורר עם מזלג חורים ליציאת האדים ולאפות שעה וחצי.

  10. להסיא את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות.