קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים (קודם את היבשים ואח״כ מוסיפים את הרטובים). מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.
אופים את הגרנולה 40-50*** דקות כאשר כל 10 דקות פותחים את התנור, מוציאים את התבנית טיפה החוצה ומערבבים היטב עם כף עץ. זה חשוב מאד כדי שכל החומרים יאפו במידה שווה. כשהשיבולת שועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים – הגרנולה מוכנה (תטעמו!).
מוציאים את הגרנולה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי, מערבבים אותה מידי פעם כדי שלא תדבק ותהפוך לגוש. (במיוחד אם השתמשתם בדבש)
*** שימו לב לא לשרוף את הגרנולה. אם התנור שלכם חם מדי היא עלולה להשרף ולכן לקראת הסוף מומלץ להיות ליד התנור ולהשגיח. יש תנורים שבהם הגרנולה מוכנה תוך 25 דקות.