לןגן

קובה סלק

מאת: אורית לוי, פורסם: 04/03/2024 | 15:26
קובה סלק

תקציר המתכון: אמא ואבא כמה טעים! צבע אדום בוהק, כל ביס לגלגל עיניים מעונג

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. למעטפת הקובות-

  2. בקערה להניח 3 כוסות סולת, כפית מלח, כוס מי ברז ו- 2 כפות שמן. ללוש היטב ולתת לנוח 2 דק'.

  3. להוסיף עוד כוס מי ברז וללוש היטב.

  4. בקערה נפרדת להניח יחד את כל מרכיבי מלית הבשר ולערבב היטב.

  5. ליצור כדורי בשר קטנים ולהניח בצלחת.

  6. ביד רטובה לוקחים מבצק הסולת, משטחים על כף היד כמה שיותר דק.

  7. מניחים קציצת בשר באמצע וסוגרים את הבצק עליה בעדינות עם ידיים רטובות עד שהבצק עוטף את הקציצה.

  8. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה (למניעת הידבקות)

  9. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

  10. מגרדים לסיר 2 סלקים מהוואקום או אחד טרי קלוף ומערבבים היטב עם הבצל.

  11. מוסיפים את הרסק, הגזר, הסלרי והעלים, התבלינים ומים עד שני שליש מהסיר ומביאים לרתיחה אחת.

  12. מוסיפים למרק הרותח את הקובות בעדינות ולא מערבבים, רק מנענעים מדי פעם את הסיר שיזוזו.

  13. מבשלים 1.5 שעות על אש נמוכה ומדי פעם מנענעים את הסיר.