לןגן

ברד פודינג

מאת: אורית לוי, פורסם: 14/02/2024 | 16:01
ברד פודינג

תקציר המתכון: קינוח מנחם, טעים וכיף לאכול יחד כל המשפחה עם כפות

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחתוך את החלב לקוביות בינוניות ולהניח בתבנית לאפייה משומנת במעט חמאה.

  2. בסיר להמיס יחד את החמאה, חלב, שמנת מתוקה, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל ומלח ולבשל על אש נמוכה תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה לגמרי. לא להרתיח.

  3. להוריד מהאש ולתת להצטנן לחלוטין.

  4. לטרוף 2 ביצים ו- 2 חלמונים ולהוסיף לסיר עם הרוטב הקר, לערבב היטב יחד ולמזוג על הקוביות חלה, כך שכל החלה תהיה ספוגה ברוטב.

  5. להכניס למקרר לשעה וחצי.

  6. לחמם תנור 180 מעלות למעלה ולמטה (לא טורבו) ולאפות 30 דקות.

  7. להוציא מהתנור, לערבב מעט ולהכניס לאפייה עוד 20 דקות עד שמשחים ומזהיב מלמעלה.

  8. לפזר אבקת סוכר, להגיש לצד גלידת וניל טעימה.