עוגת שמנת ותותים מעודנת ונדירה
מאת: סוני יאיר, פורסם: 08/02/2024 | 18:36
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
2 חבילות בישקוטים
-
לטבול בחלב עם מעט תמצית וניל ולסדר בתבנית לא גדולה.
-
חצי קילו תותים אדומים
-
3 כפות סוכר
-
לחתוך את התותים קטן כמה שאפשר
-
לשפוך מעל את הסוכר לערבב ולהכניס למקרר ללילה שיגיר נוזלים.
-
לסנן את הנוזלים ולשמור בצד, לתת לתותים מעיכה עם מועך פירה.
-
להוסיף לתותים 4 שמנת חמוצה 27% ועוד 3 כפות סוכר לערבב היטב
-
לשפוך על הבישקוטים.
-
במקסר לערבב
-
2 שמנת מתוקה
-
1 אינסטנט וניל
-
את הרוטב שנשאר של התותים
-
2 כפות סוכר
-
להקציף לקצף יציב
-
למרוח על השמנת החמוצה עם התותים.
-
לקחת מה שנשאר מהבישקוטים ולמעוך ל פרורים אני עשיתי עם בלנדר
-
לפזר על השמנת המתוקה. להכניס למקפיא לשעה שתתיצב
-
ניתן לסדר מעל שורות של תותים חצויים לי לא נשאר.
-
העוגה טעימה מאוד.שווה
אופן הכנה
-
הערות- במידה ורוצים עוגה גבוה יותר ומרשימה יותר
-
יש להוסיף שכבת בישקוטים רטובים בחלב
-
בן השמנת החמוצה לשמנת המתוקה.
-
כמו כן לחלב ניתן להוסיף מעט תמצית וניל.