לןגן

חלה מתוקה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 23/01/2024 | 19:27
חלה מתוקה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים 2 ביצים מוסיפים מים פושרים ומערבבים מוסיפים דבש שמרים וסוכר ומערבבים היטב מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק מוסיפים את השמן והצימוקים ולשים כמה דקות.

  2. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות מעגלים לכדור ומניחים לתפיחה של שה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. מורידים את נפח הבצק משטחים את הבצק מחלקים את הבצק ל-2 חלקים חלק אחד מחלקים ל- 3 כדורים ואת החלק השני מחלקים ל- 7 כדורים מניחים לתפיחה.

  4. לאחר התפיחה לקחת כל כדור לשטח למלבן ולגלגל לרולדה כך עושים אם 2 הכדורים הנוספים מעצבים חלה קלועה את הכדורים מעצבים ללחמניות עגולות מניחים לתפיחה מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום ומעל כל לחמניה שמים כמה צימוקים.

  5. אופים בחום של 180 מעלות עד שהחלה והלחמניות מוכנים.