קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנת כדורי הבשר:
בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, שיני שום קצוצות, שמן ותבלינים ומערבבים ביחד עד לקבלת עיסה אחידה מכסים ושמים במקרר למשך חצי שעה.
לחתוך את הראש והזנב של הקישואים (לא לקלף). בעזרת קולפן רחב לחתוך רצועות דקות מאורך הקישוא
על כל רצועה להניח בקצה אחד כדור מהבשר, לגלגל עד הקצה השני כאשר החלק העליון שמגולגל יפנה כלפי פנים.
כך עושים עם כל פרוסות הקישואים.
אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב שמים שום קצוץ ורסק עגבניות מטגנים היטב מידי פעם מערבבים מוסיפים שמן וממשיכים לטגן מוסיפים את התבלינים מערבבים מוסיפים מים מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות עד לקבלת רוטב קרמי את רצועות הקישואים שנותרו מסדרים בסיר ועליהם מסדרים את גלילות הקישואים כאשר החלק העליון של הקישואים נמצאים כלפי מעלה, מבשלים את הקישואים במשך 15-20 דקות.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים בסיר מכוסה 15 דקות מסירים את המכסה ואפים עוד 10 דקות מגישים חם.