מפרום טריפולטאי ללא טיגון בקלי קלות ברוטב עגבניות מושלם של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 18/01/2024 | 07:38
תקציר המתכון:
תבשיל מפרום ממכר וגם יפה לאירוח.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
7 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, חתוכים לפרוסות בגודל כ-2 ס"מ.
-
(אני חותכת מכל תפוח אדמה 4 פרוסות).
לקציצות
-
1 ק"ג בשר טחון (ממליצה להשתמש בצלע מס'2).
-
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים, מגורדים גס, סחוטים היטב.
-
1 בצל גדול מקולף, מגורד גס, סחוט היטב.
-
1/2 כוס פירורי לחם או 1/2 כוס קמח מצה.
-
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק רק העלים.
-
צרור קטן של כוסברה קצוץ דק רק העלים.
-
1 ביצה L.
-
2 כפות שמן קנולה.
-
1 כף אבקת מרק עוף (אפשר להחליף בכפית מלח).
-
1 כפית שום כתוש.
-
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
-
1 כפית בהרט למפרום קוראים לזה חררת' ניתן להשיג בחנויות תבלינים או 1 כפית ראס אל חנות או 1 כפית בהרט לקובה (מה שאוהבים).
-
1/2 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1/4 כפית כורכום.
-
1/8 כפית קינמון טחון (אפשר לוותר).
לרוטב
-
1/4 כוס שמן קנולה.
-
200 גרם רסק עגבניות.
-
1 כף סוכר לבן.
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1 כפית בהרט למפרום קוראים לזה חררת', ניתן להשיג בחנויות תבלינים או 1 כפית ראס אל חנות או 1 כפית בהרט לקובה (מה שאוהבים).
-
1 כפית שום כתוש.
-
1 כפית אבקת מרק עוף (אפשר להחליף בכפית מלח).
-
1 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1/4 כפית כורכום.
-
1/8 כפית קינמון טחון (אפשר לוותר.
-
2-3 עלי דפנה.
-
4 כוסות מים רותחים (ליטר מים).
אופן הכנה
-
הכנת הקציצות ...
-
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים
-
הכנת תפוחי האדמה, קציצות המפרום והרוטב ...
-
יוצרים 14 קציצות מתערובת הבשר הטחון (כל קציצה בערך 100 גרם)
-
לוקחים פרוסת תפוח אדמה שמים עליה קציצה של בשר טחון, מעליה עוד פרוסת תפוח אדמה, מהדקים היטב היטב, ככה יוצרים 14 יחידות קציצות מפרום מ-7 תפוחי אדמה
-
לתוך סיר סוטאז' מסדרים את קציצות המפרום יפה בצורת ספירלה (ראו תמונה)
-
בקערה גדולה מערבבים היטב היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי הרוטב יחד עם המים הרותחים (זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך)
-
יוצקים את הרוטב מעל קציצות המפרום בזהירות, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה ורבע שהמכסה סגור
-
איך יודעים שמוכן לוקחים סכין נועצים התפוח האדמה אם רך זה מוכן
-
מגישים עם קוסקוס ומסייר טריפוליטאי (חמוצים של העדה הטריפולטאית), אגב יש מתכון בספר שלי (המתכונים של לאה מאיר)
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה