לןגן

מפרום טריפולטאי ללא טיגון בקלי קלות ברוטב עגבניות מושלם של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 18/01/2024 | 07:38
מפרום טריפולטאי ללא טיגון בקלי קלות ברוטב עגבניות מושלם של סבתא לאה

תקציר המתכון: תבשיל מפרום ממכר וגם יפה לאירוח.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לקציצות

לרוטב

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות ...

  2. בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים

  3. הכנת תפוחי האדמה, קציצות המפרום והרוטב ...

  4. יוצרים 14 קציצות מתערובת הבשר הטחון (כל קציצה בערך 100 גרם)

  5. לוקחים פרוסת תפוח אדמה שמים עליה קציצה של בשר טחון, מעליה עוד פרוסת תפוח אדמה, מהדקים היטב היטב, ככה יוצרים 14 יחידות קציצות מפרום מ-7 תפוחי אדמה

  6. לתוך סיר סוטאז' מסדרים את קציצות המפרום יפה בצורת ספירלה (ראו תמונה)

  7. בקערה גדולה מערבבים היטב היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי הרוטב יחד עם המים הרותחים (זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך)

  8. יוצקים את הרוטב מעל קציצות המפרום בזהירות, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה ורבע שהמכסה סגור

  9. איך יודעים שמוכן לוקחים סכין נועצים התפוח האדמה אם רך זה מוכן

  10. מגישים עם קוסקוס ומסייר טריפוליטאי (חמוצים של העדה הטריפולטאית), אגב יש מתכון בספר שלי (המתכונים של לאה מאיר)

  11. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה