לןגן

חלה מקמח שיפון

מאת: שרה זקן, פורסם: 27/12/2023 | 14:05

תקציר המתכון: בריא וטעים0

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את הקמחים. יוצרים גומה. בכוס מכניסים מעט מים חמימים שמרים ודבש. ממתינים 5 דקות עד שיש בועות מוסיפים את השמן ומעבירים הכול לגומה מערבבים היטב מוסיפים את יתר המים החמימים סך הכול מים כמעט כוס. יוצרים בצק. לשים 10 דקות אם צריך מוסיפים עוד מים או קמח עד שמקבלים בצק גמיש וחלק. משמנים קערה מעבירים לתוכה את הבצק. מכסים וממתינים כמעט שעתיים עד שהבצק הכפיל את עצמו. יוצרים שלוש רצועות ארוכות בקוטר 2.5 סנטימטר . קולעים מהם צמה. מסדרים יפה את הקצוות מתחת לחלה שלא יראו אותם.

  2. שוב מטפיחים כמעט 40 דקות

  3. מורחים ביצה. מפזרים שומשום

  4. אופים בתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך כ-חצי שעה

  5. עד שהחלה אפויה יפה והיא קריספית