תקציר המתכון: פריקה טוניסאי מתכון של אימי ז"ל
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לנפות קמח בתוך קערת מיקסר עם וו לישה להוסיף מלח ולערבב להוסיף את הסוכר והשמרים ולערבב, מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק בערך 10 דקות.
הבצק צריך להיות רך ומעט דביק בידיים.
לתת לבצק לתפוח כשעה או עד להכפלת הנפח.
לאחר התפיחה הראשונה מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות.
מניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מגדיל את נפחו.
לאחר התפיחה השנייה לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו ל-26 כדורים כל כדור מעצבים לצורת לחמניה מאורכת את הלחמניות שמים בניר אפיה גזור לריבועים. ומניחים לתפיחה של חציה שעה, לאחר שהלחמניות תפחו מטגנים בשמן עמוק לא רותח.
מוציאים את הלחמניות המוכנות ושמים במסננת להוצאת עודפי השמן ומצננים מעט.
הכנת המלית: מקלפים את הביצים ואת תפוחי האדמה פורסים לפרוסות.
מערבבים את הטונה עם מיונז, פורסים את המלפפון לפרוסות ומתחילים למלא את הלחמניות,
אפשר מילוי איזה שרוצים.