לןגן

עוגת שיש בחושה תפוז-שוקולד ממכרת כזאת של פעם שמכינים בכמה דקות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/12/2023 | 08:24
עוגת שיש בחושה תפוז-שוקולד ממכרת כזאת של פעם שמכינים בכמה דקות של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגת שיש בחושה מהירה להכנה, רכה, נימוחה, מזמינה ומשמחת. קערה ערבוב ולתנור, כל אחד יכול. וכן אפשר גם ללא גלוטן.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  2. בקערה גדולה מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, סוכר, סוכר וניל, קורט מלח עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה

  3. מוסיפים את השמן, גרדת תפוז, מיץ התפוזים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה

  4. מוסיפים את הקמח, פודינג וניל וממשיכים לערבב היטב בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים

  5. יוצקים 2/3 מתערובת לתבנית או לתבניות, מוסיפים לתערובת שנשארה את אבקת השוקולית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים

  6. יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית או לתבניות מעל לתערובת הבהירה, מחדירים סכין לתוך הבלילה שבתבנית או בתבניות ומערבבים קלות בתנועה סיבובית לקבלת מראה משויש

  7. מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא יבש

  8. שימו לב! זמן האפייה קצר יותר בתבניות אינגליש קייק כ-35 דקות בערך

  9. מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים היטב ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים

  10. זהו חברות וחברים תיהנו שתפו, ממליצה בחום

  11. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה