תקציר המתכון: פשטידת פטריות וגבינות קלה מאוד להכנה והיא גם ללא גלוטן
קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
✨ אופן ההכנה :
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
חותכים בצל ושום לקוביות קטנות, מחממים שמן זית במחבת ושופכים את הבצל למחבת ומכסים את המחבת/סיר , אחרי שהבצל מתחיל להזהיב מעט מוסיפים את השום ואחרי חצי דקה מוסיפים למחבת את הפטריות ונותנים להם כמה דקות שייטגנו היטב .
במקביל- בקערה שמים גבינה לבנה- בערך 4 כפות, קוטג’-2 כפות, כוס של גבינה צהובה מגורדת, 2 ביצים, אבקת אפייה, כף של פרמז’ן ומתבלים : חצי כפית מלח, מעט פלפל, רבע כפית אבקת מרק עוף וניתן להוסיף גם טימין- לא חובה, מערבבים היטב את כל התערובת .
כשהפטריות בושלו היטב במחבת נותנים לפטריות והבצל להתקרר מעט ורק אז מוסיפים אותו לתערובת- מערבבים היטב עד שכל החומרים מתערבבים לכדי תערובת אחידה .
משמנים תבנית ושופכים אליה כל התערובת, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת .
מכניסים לתנור ל- 40/50 דקות- מומלץ להמתין כמה דקות שהפשטידה תתקרר מעט כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותה
בתאבון 🩷🌸