לןגן

חלה לשבת מקמח שיפון

מאת: שרה זקן, פורסם: 16/12/2023 | 13:30
חלה לשבת מקמח שיפון

תקציר המתכון: טעים ובריא

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את שני סוגי הקמחים מכניסים גם את המלח יוצרים גומה. בכוס בנפרד שמים מים חמימים ושמרים ודבש. מערבבים היטב וממתינים 5 דקות עד שיש בועות מוסיפים את השמן והביצה מעבירים לגומה ומשלימים את הנוזלים בכוס לכמות של כוס אחת של נוזלים סך הכול. מערבבים היטב ולשים 10 דקות עד שנוצר בצק גמיש וחלק

  2. מעבירים לקערה משומנת. מכסים מטפיחים כמעט שעתיים

  3. מחלקים את הבצק ל-3 רצועות ארוכות בעובי של 2.5 קוטר.

  4. קולעים מהם צמה יפה.

  5. דוחפים מתחת לחלה את הזנבות משני הצדדים כך שמתקבלת חלה יפה.

  6. מטפחים שוב ל-40 דקות

  7. מורחים ביצה

  8. מפזרים שומשום

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כמעט ל40

  10. דקות עד שהחלה שחומה יפה

  11. וקריספית