לןגן

לחם קופים

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 24/03/2015 | 23:00
לחם קופים

תקציר המתכון: אי אפשר להפסיק לאכול..בלי רידוד...נתלש עיגול עיגול..מלא קינמון וחמאה...לחם קופים מעדן באחריות!!!!!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 6 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 2 וחצי כוסות קמח....שליש כוס חלב + 2 כפות...2 ביצים..100 גרם חמאה רכה...רבע כוס סוכר...חצי כפית מלח...קצת פחות מכף שמרים יבשים...זה הבצק...לשים הכל חוץ מהמלח חמש דקות מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד חמש דקות..נותנים לו תפיחה במקרר לילה או לפחות ארבע שעות...שתדעו בצק עם חמאה תופח לבצק מאוד נוח אבל לא מקבל בועות כמו בצק עם שמן...יש לו תפיחה איטית..זה בצק שנשאר רך גם למחרת..ונימוח...אופן ההכנה...ממיסים 100 גרם חמאה בצלחת...בצלחת אחרת מכינים כוס סוכר חום עם 2 כפיות קינמון...לוקחים את הבצק שתפח ומורידים אותו לשיש מקומח...ועם הידיים משטחים אותו..הוא רך תענוג...חותכים ריבועים פסים לאורך ולרוחב...לוקחים כל חתיכה מכדררים..הגודל משתנה מחתיכה לחתיכה וזה יפה ובסדר...לא משנה הגדלים..הכדור יוצא כמו עגבניית שרי...טובלים בחמאה המומסת ואז בתערובת הסוכר ומנימים בתבנית קוגלהוף..או תבנית סיליקון...ככה עושים שורה אחת מעלייה עוד אחת עד שנגמר...תסתכלו בתמונה בתגובות...נותנים ארבעים וחמש דקות תפיחה ומכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות...מוציאים שמשחים...מחכים שיתקרר והופכים...תולשים כדור ואוכלים כמו בתמונה בפוסט ...אין דברים כאלההההההההההההההה