לןגן

בצק עלים ממולא בבשר טחון ופירות יבשים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/12/2023 | 16:47
בצק עלים ממולא בבשר טחון ופירות יבשים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי הבשר

תיבול

לקישוט

אופן הכנה

  1. בסיר מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את השום והבשר ומערבבים 2 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו מוציאים ושמים בקערה.

  2. באותו מחבת קולים צנוברים, צימוקים ואגוזי מלך מוסיפים את השזיפים, המשמשים, החמוציות הבשר הטחון ואת הפטרוזיליה מערבבים ומתבלים בסילאן, מלח, כורכום, אגוז מוסקט, קינמון ופלפל שחור מבשלים כ-2 דקות מסירים מהאש ומצננים.

  3. מחממים תנור ל-190 מעלות.

  4. פורסים דף פילה על משטח עבודה מברישים בשמן זית ומניחים מעליו עוד דף פילה נוסף מהדקים ומברישים גם אותו בשמן, מניחים 1/2 מכמות המלית מקפלים את השולים בצדדים ומגלגלים לרולדה. כך עושים עם החלק השני של בצק הפילו. מסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה מורחים את החלק העליון במעט שמן ומעל מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט, אופים במשך 35-40 דקות עד להזהבה יפה.